Promenada Sibiu pentru PAV și Festivalul Internațional de teatru

🎭Cea de-a 29 ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu se desfășoară în perioada 24 iunie şi 3 iulie, în parteneriat cu PAV iar noi suntem bucuroși să se alăturăm ediției din acest an.

Promenada Sibiu se transformă într-un spațiu artistic multifuncțional, în perioada 24 iunie – 3 iulie,  găzduind instalații artistice și expoziții de artă contemporană, precum și momente artistice, prin platforma de arte vizuale PAV, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Timp de 10 zile, la etajele 1 și 2 din centrul comercial vizitatorii pot intra în atmosfera de festival specifică orașului în perioada FITS, vizitând gratuit spațiile dedicate artei. Promenada Sibiu devine astfel, alături de alte 15 locații din oraș, unul din spațiile expoziționale PAV. Programul de vizitare este cuprins în intervalul orar 10:00 – 22:00.

Centrul comercial devine spațiu necovențional de artă contemporană

Inițiativa PAV, aflată la prima ediție își propune să aducă arta contemporană mai aproape de public, prin expunerea unor artiști și asociații în spații neconvenționale. Artistul sibian Dan Perjovschi, alături de curatoarea Iris Ordean facilitează promovarea unor voci artistice de pe plan local, cât și a unora de renume din restul țării sau din Germania.

Printre instalațiile din Promenada Sibiu se numără „Walze” a artistului german Johannes Vogl. Aceasta se află la etajul 1(în proximitatea magazinului Orange) și arată precum o „sculptură” contemporană de aproximativ 400 de kg., formată din structuri de oțel și 138 de pantofi. Lucrarea, de neexplicat la prima vedere, este de fapt foarte bine ancorată în realitatea zilelor noastre, abordând tema marilor adunări sau a migrațiilor de oameni. Ea poate fi folosită ca o mașină: împinsă de 2 persoane se poate rostogoli, iar pe o pajiște sau un câmp de zăpadă creează în urma sa impresia unui spațiu traversat de sute de oameni deodată.

Începând cu 25 iunie, Anamaria Șuț, artist local, ne invită să interacționăm cu lucrarea sa „Les Levres Rouges”, instalată la etajul 2. Broșele de catifea în forma buzelor artistei sunt deja un brand în Sibiu. Parte din lucrare este și un perete de cretă pe care se poate scrie/desena cu creta, tocmai evoluția acestei interacțiuni fiind cheia conceptului.

CineGold, cinematograful din cadrul centrului comercial, va fi gazda filmului de lungmetraj-documentar al artistei Ana Dumitrescu, respectiv și a unei expoziții de fotografie analog cu portrete. Filmul se numește TRIO și poate fi urmărit luni, 17 iunie. După proiecție, cei doi protagoniști din rolurile principale vor fi prezenți în sală, alături de regizoare, pentru o sesiune Q&A cu publicul. Trailerul filmului este disponibil aici: https://www.youtube.com/watch?v=iSRDCMtXPmA.

Artista Ioana Sisea ne uimește cu instalația “De aici până aici”, expusă la etajul 1 lângă magazinul Sinsay, într-un spațiu nefinisat în mod intenționat. Exteriorul, decorat cu hârtie de împachetat ne duce cu gândul la cadouri, în timp ce „sculpturile” din săpun expuse în interior vorbesc subtil despre vulnerabilitatea lucrurilor.

Altă expoziție, de asemenea în zona magazinului Sinsay de la etajul 1, oferită de Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen (A.L.E.G) este “Și eu reușesc”, care promovează egalitatea de gen și apără drepturile femeilor și a copiilor afectați de violența de gen.

Duminică, 3 iulie, platforma de arte vizuale PAV își încheie momentele artistice oferite sibienilor la Promenada Sibiu cu un concertul acustic ce marchează încheierea expozițiilor, susținut de artistul Winael Baldus pe terasa centrului comercial.

Pentru mai multe informații despre întreg conceptul și ediția 2022 a Festivalului Internațional de Teatru aici: https://www.sibfest.ro/ro/platforma-de-arte-vizuale#.

Te așteaptăm în Promenada Sibiu, la etajele 1 și 2 să descoperi expoziții de artă contemporană, instalații artistice și multe alte surprize.

🎭Accesul este gratuit! 

 

KIDS DAY la Promenada Sibiu

Duminică, 19 iunie, orele 11.00 – 15.00, toți copii cu chef de distracție sunt așteptați la Promenada Sibiu, la etajul 1.

Am pregătit un program special cu activități distractive pe placul tuturor:

🎈atelier de modelat baloane;

🌈atelier de cărămizi colorate;

🧙personaje de  poveste

Participarea este gratuită și distracția garantată!

Haideți la joacă!

 

Promenada Sibiu participă la Maratonul Internațional de la Sibiu

Promenada Sibiu este prezentă la eveniment cu o activare fresh, specială pentru alergătorii de la Maraton. Astfel, participanții la eveniment se pot hidrata înainte sau după eveniment cu sucuri și freshuri naturale și își pot încărca bateriile cu batoane energizante sau cu fructe variate și proaspete.

De asemenea, fotolii – puf confortabile, colorate și pregătite de relaxare se vor afla la dispoziția doritorilor, pe măsura efortului fizic depus.

Mai mult, membri ai echipei de management Promenada Sibiu & Shopping City Sibiu se alătură strângerii de fonduri pentru Asociația Baby Care și aleargă și ei în cadrul Maratonului, alăturându-se celorlalți participanți.

Poveștile îi îndrumă pe cei mici | COLECȚIONEAZĂ-LE PE TOATE PENTRU EI!

 

E ATÂT DE SIMPLU și DISTRACTIV:

Pasul 1: Între 1 și 30 iunie, cumperi de cel puțin 50 de lei din orice magazin din centrul nostru comercial;

Pasul 2: Accesezi secțiunea „Răzuiește și Câștigă“ în aplicația SPOT*, scanezi bonul, te înrolezi în campanie și răzuiești talonul să vezi ce poveste ai câștigat.

*Dacă încă nu ai aplicația, descarc-o gratuit chiar acum, din Apple Store sau Google Play;

Pasul 3:  Apoi, vii la Info Point și primești garantat una dintre cele 5 cărți educative pentru copii, scrise de o talentată autoare de doar 13 ani: Ruxandra Orga-Dumitriu.

 

 

CELE 5 POVEȘTI

Adevărul și Minciuna

Hărnicia și Lenea

Loialitatea și Trădarea

Optimismul și Pesimismul

Recunoștința și Nemulțumirea

 

 

DESPRE MICUȚA AUTOARE

Ruxandra Orga-Dumitriu are doar 13 ani și este cea mai tânără  scriitoare din România cu două cărți disponibile în librării. Mica sibiancă a lansat primul ei volum în anul 2020 și continuă să creeze, prin fiecare nouă poveste educativă, o lume a calităților care va inspira și încuraja fiecare cititor. Motto-ul Ruxandrei:

“Un copil educat va deveni un adult realizat.”

See you at SIBIUFITUL

☀️Între 25 – 29 mai Sibiul e #Sibiutiful  Lasă telefoanele, dă-ți sign-out de peste tot și hai în Piața Mare să ne bucurăm împreună de:

🎺street food festival local – Sibiutiful Street Food Market;

🎶concerte;

🎞️filme, activități și bineînțeles, food-truck-uri cu preparate din toată lumea.

Te așteptăm la Sibiutiful cu cea mai instagramabilă terasă şi activități cool 𝕓𝕪 ℙ𝕣𝕠𝕞𝕖𝕟𝕒𝕕𝕒 𝕊𝕚𝕓𝕚𝕦

Laugh at yourself and you’ll be free! See you at SIBIUFITUL!

 

 

 

 

Pactul Verde European să trecem la fapte

Vino la etajul 1 să vezi EXPOZITIA FOTO Green Week!

Săptămâna verde europeană 2022 #EUGreenWeek are ca temă anul acesta Pactul Verde European #EUGreenDeal – Make It Real, concentrându-se pe:

 

♻️ #EUBiodiversitate
🏭 #ZeroPollution
♻️ #EconomieCirculară

 

Suntem bucuroși și mândri că suntem parteneri și gazde Green Week la SibiuParticiparea la Săptămâna Verde Europeană 2022 #EUGreenWeek este o modalitate excelentă de a arăta modul în care societatea civilă și alte părți interesate joacă un rol activ în promovarea tranziției Europei către un viitor mai ecologic.

 

Asociația Green Future Lab a fost nominalizată de către Direcția Generală pentru Mediu a Comisiei Europene ca partener organizator al EU Green Week 2022 în perioada 30 mai – 5 iunie.

Alături de orașe din întreaga Europă, Sibiul devine un exponent al acestui eveniment de anvergură. Săptămâna Verde reprezintă un eveniment cheie în calendarul politicii de mediu a UE, și o oportunitate unică de a dezbate și discuta strategia europeană de mediu cu factorii de decizie politică, ecologiști de top și reprezentanți ai mediului academic.

Ediția din acest an se concentrează pe Pactul Verde European – strategia de creștere durabilă și transformatoare a UE pentru o Europă eficientă din punct de vedere al resurselor și neutră din punct de vedere climatic până în 2050.

Evenimentul se deschide pe 30 mai și va aduce în centrul atenției trei aspecte importante ale transformării: economia circulară, poluarea zero și biodiversitatea. Pe parcursul săptămânii, vor fi organizate patru evenimente în format fizic, în 4 locații de pe raza orașului Sibiu: Piața Mare, Promenada Sibiu, Shopping City Sibiu și Complexul Național Muzeal ,,Astra”.

Să deschidem calea către o Europă mai verde și să investim mai mult într-o planetă mai sănătoasă pentru toți!

Expoziție de cărămizi colorate la Promenada Sibiu

Între 27 mai – 05 iunie, te așteptăm la Promenada Sibiu să îți testezi creativitatea la Expoziția de cărămizi colorate: Castele de poveste- Orășelul voios.

🕒 Când?

 • 27 mai – 05 iunie

📍 Unde? 

 • Promenada Sibiu, la etajul 1

Te așteptăm la Promenada Sibiu!

 

RoboFun for SuperKids la Promenada Sibiu

Între 01 – 05 iunie, tinerii creativi și pasionați de robotică sunt așteptați la Promenada Sibiu pentru o serie de ateliere și demonstrații Logiscool

Urmărește programul și hai pe la noi!

🕒 PROGRAM 🕒 

🟦 Miercuri,  01 iunie 

 • 11:00 – 12:00 – Show Transformers
 • 12:00 – 16:00 – Atelier „Creăm împreună”
 • 16:00 – 20:00 – Dăruim baloane!
 • 16:00 – 20:00 – Atelier „Creăm împreună”

🟦 Joi,  02 iunie 

 • 16:00 – 20:00 – Atelier de pictură cu forme ipsos

🟦 Vineri,  03 iunie 

 • 16:00 – 20:00 – Atelier „Decorează dulcele preferat”

🟦 Sâmbătă,  04 iunie 

 • 16:00 – 20:00 – Atelier modelare baloane

🟦 Duminică,  05 iunie 

 • 16:00 – 20:00 – Atelier „Creăm împreună”

În plus, în perioada 27 mai – 05 iunie te așteaptă Expoziția de cărămizi colorate: Castele de poveste – Orășelul voios

🤖 Accesul este gratuit! 

E timpul să dăruim speranță la Promenada Inimilor

Solidaritatea poate fi cel mai eficient „medicament” pentru pacienții cu boli cardiace și familiile acestora –  care au nevoie de tot sprijinul material, moral, financiar pentru a face față luptei cu boala.

Între 20 mai și 30 iunie, te invităm să facem împreună o faptă bună – vei putea contribui la strângerea fondurilor necesare activității Fundației Polisano  pentru tratamentul copiiilor cu probleme cardiace.

Pentru fiecare bon fiscal de minimum 100 de lei scanat în aplicația SPOT între 20 mai  și  30 iunie, Promenada Sibiu donează 20 de lei către Fundația Polisano 

Cum te implici? –> După ce faci shopping în Promenada Sibiu, vino cu bonul la Info Point și înscrie-te pe lista celor care dăruiesc speranță. Vei primi instant din partea noastră, în semn de recunoștință, o broșă* – simbol al campaniei: un accesoriu în formă de inimă, creat și pictat manual cu flori de Nu-mă-uita. 

*Premiile instant se vor acorda în limita stocului disponibil. O persoană poate ridica maximum 3 premii instant pe toată perioada campaniei.

Cuvintele de încurajare sunt miraculoase pentru cei care luptă cu boala, de aceea te invităm să scrii un mesaj pozitiv pe inima pe care o vei primi alături de broșă, iar mesajul de mulțumire îl poți agăța în Pădurea Faptelor Bune – amplasată lângă Info Point.

Regulamentul campaniei este disponibil AICI

Implică-te și tu!  Pentru că fiecare bătaie de inimă contează!

 

Avanpremiera de gală Insula Muzicii la Promenada Sibiu

 

Vino să trăiești experiența #themusicisland la premiera filmului lui Cosmin P. Zaharia, în Cine GOLD Promenada Sibiu, de la ora 18:00.

Filmul, un thriller dinamic, cu imagini spectaculoase din Ibiza sau Londra, potenţate de intensitatea coloanei sonore compuse de Michal Kosinski, este deopotrivă o cronică a societăţii moderne, în varianta ei nomadă şi multiculturală, în care sentimentul de libertate ce transpare din experienţe extreme se împleteşte cu claustrarea resimţită de individul obişnuit, supus regulilor unei lumi sufocante, precum şi o naraţiune introspectivă despre destinul unui om care nu îşi asumă pe deplin libertatea pe care o visează.

𝙎𝙚𝙚 𝙩𝙝𝙚 𝙢𝙤𝙫𝙞𝙚. 𝙀𝙭𝙥𝙚𝙧𝙞𝙚𝙣𝙘𝙚 𝙩𝙝𝙚 𝙢𝙤𝙫𝙞𝙚.

Tu ne promiți că vii, iar noi îți promitem o experiență inedită:

𝟭𝟴:𝟬𝟬 – 𝙒𝙚𝙡𝙘𝙤𝙢𝙚 𝙩𝙤 𝙏𝙝𝙚 𝙈𝙪𝙨𝙞𝙘 𝙄𝙨𝙡𝙖𝙣𝙙

 • Concert live de muzică electronică mixată de Vlad Odangiu (youngest dj on top of the world);
 • Sesiune foto
 • Networking

𝟭𝟵:𝟬𝟬 – 𝙎𝙚𝙚 𝙏𝙝𝙚 𝙈𝙪𝙨𝙞𝙘 𝙄𝙨𝙡𝙖𝙣𝙙

Vizionarea filmului Insula Muzicii de Cosmin P. Zaharia, în premieră la Sibiu

𝟮𝟬:𝟯𝟬 – 𝙀𝙣𝙜𝙖𝙜𝙚 𝙞𝙣 𝙏𝙝𝙚 𝙈𝙪𝙨𝙞𝙘 𝙄𝙨𝙡𝙖𝙣𝙙 𝙀𝙭𝙥𝙚𝙧𝙞𝙚𝙣𝙘𝙚

 • Sesiune Q&A
 • Aftermovie fun&networking

#themusicisland
𝙈𝙖𝙞 𝙢𝙪𝙡𝙩 𝙙𝙚𝙘𝙖̂𝙩 𝙪𝙣 𝙛𝙞𝙡𝙢. 𝙊 𝙚𝙭𝙥𝙚𝙧𝙞𝙚𝙣𝙩̦𝙖̆.
#nevedemlacinema