Cea de-a 30 ediţie a
Festivalului Internaţional de Teatru
de la Sibiu se desfășoară în perioada
23 iunie şi 7 iulie
, în parteneriat cu
PAV
iar noi suntem bucuroși să se alăturăm ediției din acest an.
Promenada Sibiu
se transformă într-un spațiu artistic multifuncțional, în perioada 23 iunie – 7 iulie, găzduind instalații artistice și expoziții de artă contemporană, precum și momente artistice, prin platforma de arte vizuale PAV, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.
Timp de 15 zile, la parter și etajul 1, în centrul comercial vizitatorii pot intra în atmosfera de festival specifică orașului în perioada FITS, vizitând gratuit spațiile dedicate artei. Programul de vizitare este cuprins în intervalul orar 10:00 – 22:00.
📍 La
parter
, în zona magazinului Orange, veți putea descoperi lucrarea
May we reconstruct what has been lost
realizată de @ Iulian Bisericaru și curatoriată de @ Iris Ordean
📍La
etajul 1
, în spațiul de lângă Cador home găzduim o lucrare pe pânză a aceluiași artist, iar vineri, 23 iunie, începând cu ora 10, artistul va picta vitrina într-un live painting intervention, în stilul ecranelor japoneze.
Pentru mai multe informații despre întreg conceptul și ediția 2023 a Festivalului Internațional de Teatru
AICI
Te așteaptăm în Promenada Sibiu,
la parter și etajul 1
să descoperi instalații inedite de artă contemporană!
Expoziția lui
Iulian Bisericaru
May we reconstruct what has been lost
[Să reclădim ce s-a pierdut], este un exercițiu de deconstrucție și de recontextualizare. O lucrare de artă monumentală recent comisionată sub forma unei porți de start / sosire pentru Maratonul Internațional de la Sibiu, unul dintre cele mai populare evenimente sportive ale orașului, este fragmentar expusă într-o instalație
site-specific
în Promenada Mall, un spațiu comercial foarte popular. Plecând de la ideea unui ritual de trecere, al experimentării și al transformării în inima orașului (o colaborare între Iulian Bisericaru și designerul artistic Cristina Kiru), simbolica
poARTa MIS
, a fost dezmembrată, unele părți componente transformate într-o instalație în cadrul celui mai mare centru comercial al orașului. Deși într-o formă diferită, paleta cromatică bogată a lucrării relevă o anumită poziționare critică vizavi de dezastrele ecologice actuale, schimbările climatice ireversibile și în cele din urmă distrugerea lumii noastre, dacă nu se iau măsuri drastice imediate. Cinismul conceptual este echilibrat, totuși, de seninătatea tușei picturale și de gamele cromatice folosite, ce evocă fragmente ale unui Paradis pierdut, o terasă dispărută din Grădinile Suspendate ale Babilonului, „minuni” pe care suntem în pericol să le pierdem în totalitate în lupta noastră împotriva schimbările climatice.